Kot se je izkazalo, je bila poškodba kanadskega hokejista bolj resna, kot se je sprva zdelo. "Najverjetneje bo celo potrebna operacija, okrevanje pa bi trajalo predolgo. Zato je igralec z vodstvom kluba danes sporazumno prekinil pogodbo in se vrača nazaj v Kanado," so sporočili iz ljubljanskega hokejskega kluba.

Kelly je za zmaje v ligi EBEL odigral le dve srečanji, na katerih je prispeval zadetek in dve podaji. Kanadski napadalec iz Vancouvra je bil pred začetkom nove sezone napovedan kot velika nova okrepitev, z ljubljanskim klubom pa je podpisal pogodbo za eno sezono, ki pa jo je predčasno končal v manj kot mesecu.

Kanadčana so leta 1995 v prvem krogu kot šestega na naboru severnoameriške lige NHL izbrali Edmonton Oilers. V svoji karieri je Kelly igral z moštvi Edmontona, Tampa Baya, New Jerseyja, Los Angelesa in Minnesote in na 149 tekmah dosegel devet golov in 12 podaj. Večji del kariere je sicer preživel v ligi AHL, kjer je igral tudi v minuli sezoni za moštvo Syracuse. Kanadski hokejist pa že ima tudi izkušnje v Evropi, saj je štiri sezone igral v nemški ligi DEL. Od sezone 2004 do 2006 je igral v Mannheimu, potem pa od 2005 do 2007 v Frankfurtu.