Pomočnika direktorja bo zamenjala Stephane Richard, vodja mednarodnih operacij, so v sporočilu za javnost navedli na francoskem Telecomu. V podjetju sicer trdijo, da tolikšno število samomorov ni nenavadno za tako veliko družbo. Telecom je med letoma 2006 in 2008 odpustil okoli 22 tisoč ljudi.

Wenesa in sedanjega direktorja Didierja Lombarda so večkrat pozvali k odstopu, vendar Lombardo ostaja na čelu družbe s podporo francoske vlade. Slednja ima v lasti 27 odstotkov družbe.

Prejšnji mesec je Lombard je obljubil, da bo številnim samomorom naredil konec in priskrbel pomoč, psihološko svetovanje, nekatere zaposlene pa naj bi premestil.

Predstavnik sindikata je pozdravil Wenesov odstop. „Menimo, da je do takšnih razmer pripeljalo prestrukturiranje v podjetju,“ je dejal Sebastien Crozier. Francoski sindikati zahtevajo, da se prestrukturiranje ustavi.

Zadnji samomor se je zgodil prejšnji teden, ko je 51-letni oče dveh otrok skočil v smrt z mostu nad avtocesto. V poslovilnem sporočilu je za svoj samomor okrivil „razmere na delovnem mestu“.