Kot so danes sporočili iz omenjenega elektrodistributerja, v tem paketu ne bodo zaračunavali storitve vodenja računa in dodatka na visoko porabo. "Paket Vedno porabim, kar rabim je trenutno najugodnejši paket dobave električne energije v Sloveniji," so poudarili.

Cene električne energije v paketu so v povprečju za 5,2 odstotka nižje v primerjavi z osnovnimi paketi 1, 2 in 3 in enake kot v paketu Porabim, kar rabim. Cena električne za večjo tarifo je 0,07452 evrov na kilovatno uro, za manjšo tarifo 0,03911 evrov na kilovatno uro in za enotno tarifo 0,06542 evrov na kilovatno uro. Za povprečnega odjemalca to pomeni med dva in tremi evri mesečnega prihranka.

Odjemalci se bodo z izbiro omenjenega paketa zavezali k mesečnemu sporočanju stanja števca. Z možnostjo plačila po dejanski porabi se že danes približujejo zahtevam EU, saj je potrebno do leta 2020 80 odstotkov obstoječih števcev zamenjati s sistemskimi števci, so dejali. Dodali so, da so v fazi začetka menjave števcev za daljinsko odčitavanje energentov pri svojih odjemalcih.

Dodatno pa bodo lahko odjemalci prihranili tudi z varčevalnim programom Porabim, kar rabim, ki ponuja deset korakov do učinkovitejše rabe električne energije, dostopen pa je na spletnem naslovu www.porabimkarrabim.si.

Elektro Gorenjska uvaja tudi brezplačno telefonsko številko 080 2204, na kateri bodo od 12. oktobra dalje na voljo za pomoč in vse informacije.