Slovenski državni rokometni prvaki so novo evropsko sezono v ligi prvakov začeli z nesrečnim porazom. Večji del srečanja so vodili, a na koncu jim je sreča obrnila hrbet. Imeli so možnost za izenačenje na 22:22, a sodnika nista dosodila prekrška na Čupićem, ki je streljal na gol s krila. Domači so zadnji gol dosegli z strelom prek celega igrišča in se veselili prve zmage v letošnjem najelitnejšem moškem klubskem rokometnem tekmovanju.

Velenjčani so začeli tekmo zelo dobro in vodili večji del srečanja. Izredno dobro so večji del tekme igrali v obrambi, kjer so s hitrim vračanjem tudi preprečevali hitre protinapade domačih, ki jih vodi sloviti poljski trener Bogdan Venta, tudi selektor državne reprezentance. Gostje so celo temo igrali obrambo 5-1, medtem ko so domači vztrajali na obrambi 6-0.

Rumeno-črni varovanci Ivice Obrvana so z dvema goloma Momirja Rnića povedli s 2:0, a so domači nato izenačili in nato z golom Knudsna tudi povedli s 3:2. To pa je bilo tudi edino vodstvo domačih v prvem polčasu, saj so nato slovenski državni prvaki ves čas narekovali ritem igre, s hitrim vračanjem v obrambo pa tudi preprečevali hitre protinapade domačih, ki so večji del prvega polčasa zaostajali od dva do štiri gole.

Ko so s podobno učinkovito igro nadaljevali in po golu Natka povedli že za pet golov (15:10), so vsi pričakovali njihovo gladko zmago. S tem pa se niso strinjali domači, ki so počasi, a vztrajno začeli zniževati razliko, za kar je bil v prvi vrsti zaslužen organizator igre Henrik Knudsen, ki je skupaj dosegel 15 golov. Poljaki so se v 39. minuti približali na dva gola (14:16), po treh minutah posta pa je za "ose" zadel Bezjak, ki je v naslednjem napadu asistiral Čupiću za njegov prvi gol iz igre. Po izidu 19:15 za goste, pa je sledil njihov mrk, saj so v zadnjih 15 minutah dosegli le dva gola iz igre. Poljaki so z delnim izidom 4:0, ko je vse gole dosegel Knudsen, v 50. minuti izenačili na 19:19.

V 58. Minuti je Knudsen s svojim 15 zadetkom Kielce povedel še v vodstvo 22:21, potem se je začela dramatična končnica. Poljaki so povedli 22:21 in imeli zadnji napad, kjer pa je Knudsen zadel vratnico in s tem ponudil priložnost Velenjčanom za točko. Velenjčani so v igro namesto vratarja poslali še sedmega igralca, žoga je prišla do Čupića, ki je streljal pod prekrškom, toda sodnika sta ostala nema.