* Mestna dvorana, gledalcev 200, sodnika: Florescu in Duta (obe Romunija).
* Olimpija: Irman 4, Čulibrk, Jeriček 2, Stančin, Zrimšek, Zec, Gojkovič 2, Puš 13 (9), Argenti 4, Čečkova, Šon 8.
* Amsterdam: Viergever, Deen 2, Van Der Heijden 5, De Haze 3, Yung, Matteman, Schaefers, Hamers, Broch 3, Bont 6, Van Herk, Schrekker, Goos 9, An De Boer 3.
* Sedemmetrovke: Olimpija 11 (9), Amsterdam 4 (4).
* Izključitve: Olimpija 2, Amsterdam 4 minute.
* Rdeč karton: /.

Izbranke Roberta Beguša so navkljub katastrofalni popotnici - Olimpija je na robu propada, klub je zaradi neizplačanih zaostalih denarnih obveznosti zapustila kopica igralk (Tanja Oder, Miša Marinček, Katja Čerenjak, Nuša Skutnik, Špela Kogovšek, Mateja Ivanc in Dolores Naglič), za nameček pa se je pred kratkim hudo poškodovala še organizatorka igre Neža Matruševska - z zmago začele kvalifikacijski turnir na Slovaškem. V soboto in nedeljo sta pred njimi odločilna dneva, na nasprotni strani jim bodo namreč stale še kakovostnejše tekmice iz Rusije in Slovaške, v ligo prvakinj pa se uvrsti le prvouvrščena ekipa tega zaključnega tekmovanja.

Ljubljanska ekipa je imela v prvem polčasu niti igre v svojih rokah, dvakrat si je celo priigrala vodstvo šestih zadetkov (13:7 in 16:10). V začetku drugega dela so slovenske podprvakinje popustile, kar so Nizozemke izkoristile in si takoj priigrale dva zadetka prednosti (21:19). V razburljivem drugem delu sta se ekipi neprestano menjavali v vodstvu, ljubljanska pa je končnico odigrala suvereno in na koncu slavila s 33:31. "Režiserka zmage" je bila izkušena Vesna Puš, ki je nizozemskim tekmicam nasula kar 13 golov, od tega devet s sedemmetrovkami, izdatno pomoč pa je imela v klubski in reprezentančni soigralki Maji Šon, ki je prispevala osem golov.

V uvodni tekmi turnirja na Slovaškem so rokometašice ruske Zvezde iz Zvenigoroda upravičile sloves papirnatih favoritinj in zanesljivo ugnale Bratislavo z 33:21 (15:9).