Po informacijah televizije je Šrot popoldne zoper Novo Ljubljansko banko, Banko Celje, Novo Kreditno banko Maribor, Abanko, Gorenjsko banko in Probanko vložil tožbo. Šrot torej toži tiste banke, ki so njega in njegov Infond Holding zaradi neplačanih milijonskih kreditov razlastile.

Šrotova tožba je po podatkih POP TV vrtoglavo visoka. Najprej zahteva vrnitev vsega zaplenjenega premoženja v Mercatorju in Pivovarni Laško, poleg tega v prepričanju, da so banke njegovo premoženje prodale pod ceno, zahteva še odškodnino v višini dobrih 184 milijonov evrov. Po mnenju ministra za gospodarstvo Mateja Lahovnika gre za maščevanje zaradi aretacije.

Potem ko so kriminalisti zaradi suma kaznivih dejanj zlorabe položaja oz. pravic in pranja denarja izvedli obsežno preiskavo, v okviru katere so pridržali osem oseb, med njimi tudi Šrota in nekdanjega prvega moža Istrabenza Igorja Bavčarja, se je Šrot danes na sedežu Maksime Holding sestal z Bavčarjem. Podrobnosti srečanja niso znane, a ker kriminalisti edino iz Maksime Holding, prek katere je Bavčar poskušal prevzeti Istrabenz, zaradi napačno navedene hišne številke v nalogu niso mogli odnesti dokumentov, se že širijo govorice, da sta jih šla Bavčar in Šrot uničiti, navaja televizija.