Kot še piše Delo v današnji izdaji, občina ne more skleniti pogodbe o financiranju omenjenega glasila vse dokler o tožbi časopisne hiše Delo ne bo pravnomočno odločeno. Začasna odredba po mnenju sodišča, navaja Delo, ne bo ogrozila pravočasnega začetka izdajanja štirinajstdnevnika. Seveda bo moralo sodišče o Delovi tožbi vs. Dnevnik "odločiti v razumnem roku".

Delo v tožbi zatrjuje, da je bil v postopku razpisa za štirinajstdnevnik kršen zakon. Upravno sodišče je pritrdilo Delu, da začasna odredba ne bo ogrozila javnega interesa. V javnem interesu je namreč financiranje najboljšega projekta, izbranega po pogojih javnega razpisa in v skladu z zakonom o uresničevanju javnega interesa za kulturo, ne pa gospodarnost ravnanja z javnimi sredstvi, piše Delo.

Na gospodarnost pa se je, kot je znano, pri odločitvi za Dnevnikov in ne Delov projekt skliceval župan Janković. Ljubljanska občina je prepričana v zakonitost postopka, ki je bil izveden v zvezi s štirinajstdnevnikom. Ta naj bi izhajal ob nazivu Ljubljane za Svetovno prestolnico knjige leta 2010 oziroma od aprila 2010 do marca 2013.

In če Delo s tožbo ne bo uspelo? Bo lahko še vedno financiran projekt Dnevnika, komentira Delo.