V Kölnu se v teh dneh dogaja veliko stvari, ki so zanimive za slovenske ljubitelje nogometa. Direktor FC Kölna Michael Maier je na začetku tedna poskrbel za odmevne izjave, ko je Slovensko nogometno zvezo (NZS) okrivil za težave, ki jih ima Milivoje Novakovič s poškodbami. Včeraj je trener Kölna Zvonimir Soldo potrdil, da hoče, da se Novakovič ne pridruži pripravam Slovenije pred tekmo s Slovaško, kar je kapetanu Kölna povedal po torkovem treningu.

Svoje stališče je predstavil tudi Novakovič, ki se je znašel ''med dvema ognjema''. Se bo Novagol proti Ptuju odpravil tudi, če v soboto ne bo mogel igrati proti Bayernu? ''Rad bi nekaj razjasnil. Če me bo slovenska zveza poklicala, kar se bo zgodilo, se bom moral odzvati na povabilo. Dvoboj s Slovaško je za Slovenijo najbolj pomembna tekma v zadnjih desetih letih,'' je odgovoril Novakovič.

''Razumem, da so ljudje v FC Kölnu pod pritiskom. Toda tudi jaz sem. Močno si želim biti spet sto odstotno pripravljen, in to zaradi svojega kluba. Ko sem proti Bayerju prišel na igrišče s klopi in so me navijači spodbujali, sem dobil kurjo polt. Zaradi navijačev bi bil rad spet stari Nova. Ne glede na to, če bom odšel v Slovenijo ali ne, odločitev v nobenem primeru ne bo uperjena proti Kölnu. To je moj sanjski klub,'' je dodal kapetan Kölna, ki ga vsaj do ponedeljka verjetno čakajo še napeti dnevi.