Nočno dirko je najbolje začel Lewis Hamilton, ki mu je sprva sledil Nico Rosberg, nato pa je to vlogo prevzel Vettel. A Nemec je pri drugem postanku v boksu prekoračil dovoljeno hitrost, nato pa poškodoval še difuzor. Voznika Brawna Button in Barrichelo sta vse do varnostnega avta, ki je na stezo prišel v 21. krogu po nesreči Adriana Sutila in Nicka Heidfelda, vozila v ozadju. Nato sta Britanec in Brazilec izkoristila razmere in se prebila do končnega petega in šestega mesta. Button bi na VN Japonske prihodnji konec tedna že lahko osvojil naslov svetovnega prvaka, če bo le osvojil pet točk več od svojega moštvenega kolega. "Dolgo časa sem ostal za Heikkijem Kovalainenom, a po njegovem postanku v boksih sem ga le uspel prehiteti. Še bolj sem bil vesel, ko sem prišel mimo Kazukija Nakadžime. Peto mesto je v danih okoliščinah odličen dosežek," je dejal Jenson Button.

"Dirka je bila izredno težka. To lahko potrdijo prav vsi dirkači. Razmere za vožnjo niso bile najboljše, a sem kljub temu uspel izvleči zmago. Težave mi je nekaj časa povzročal le Vettel, po njegovi napaki pa sem mirno odpeljal do cilja," je dejal zmagovalec Lewis Hamilton. Njegov moštveni kolega Heikki Kovalainen, ki je večino dirke za seboj zadrževal Buttna, je na koncu zasedel sedmo mesto, osmi pa je bil Robert Kubica.

Španec Fernando Alonso, ki je dobil lansko izdajo dirke v Singapurju, je odvozil mirno dirko na tretjem mestu: "Odlično. Vozil sem po svojih najboljših močeh. Izredno sem zadovoljen, saj sem moštvu privozil prve stopničke v sezoni."

Po slabih kvalifikacijah sta tudi na dirki močno razočarala voznika Ferrarija Kimi Raikkonen in Giancarlo Fisichella. Finec je dirko končal na desetem mestu, Italijan pa je skozi ciljno črto pripeljal kot trinajsti.

V skupnem seštevku konstruktorjev trdno v vodstvu ostaja Brawn, ki ima 42,5 točke prednosti pred moštvom Red Bull, do konca prvenstva pa je na voljo le še 54 točk.