Kot je znano, je bil Borut Petrič ustanovitelj plavalnega kluba Zvezda, ki je bil "protiutež" Triglavu, kjer je bil predsednik brat Darjan (plavajo pa tudi otroci obeh - novi rod uspešnih plavalcev). "Odločil sem se, da plavalni klub Zvezda zapustim, ker menim, da ne morem biti več trener in predsednik. Ovadba proti meni v zvezi z mlado plavalko je bila s strani tožilstva zavržena, z mano sta na lastno željo odšli dve odlični plavalki," je včeraj povedal Borut Petrič, ki je v zasebnem življenju kot podjetnik popolnoma bankrotiral.

Plavalni klub Triglav naj bi bil naslednje okolje za Boruta in plavalki Tanjo Šmid in Špelo Bohinc. "Nismo se našli pri pogojih, zato je položaj zdaj takle: treniramo v Radovljici, tekmovali bosta za Maribor!" pravi Borut Petrič. Darjan Petrič po izvolitvi za predsednika Plavalne zveze Slovenije ni več predsednik kluba, kjer smo neuradno zvedeli, da je bil odpor zoper prihod Boruta v Triglav zelo velik. Sicer pa članstvo bolj malo ve o delovanju PK Zvezda (sedem let skupščine sicer ni bilo), na izredni skupščini je bil izvoljen nov predsednik Rajko Kozinc, ki pojasnjuje: "Petriča smo razrešili, na skupščino ga sploh ni bilo, nimamo ustreznih podatkov o financah kluba. Težave so z davkarijo, skušamo biti odgovorni do otrok, ki plavajo za Zvezdo. Borut se je v zadnjem času osredotočil le na eno plavalko, tudi to je bil problem. Želimo ohraniti klub..."

Kranjsko plavanje si želi na pota stare slave (ena najbolj nadarjenih je Darjanova hči Nika Karlina Petrič), potem ko je kakovostni vrh nastal v PK Radovljica. Rivalstvo med kluboma, kjer so plavalci vsak dan trenirali v sosednjih progah, je bilo morda športno zdravo, a nekdanje plavalno središče Slovenije in bivše Jugoslavije danes išče pot naprej - zdaj brez "zlatih bratov" Petrič!