Bojan Tokič je v ekipnem delu blestel in je moral priznati premoč zgolj partnerju med dvojicami Srbu Aleksandru Karakaševiću. Z dvema posamičnima zmagama Tokiča je bila Slovenija v igri za zmago z vsemi reprezentancami, to pa je izkoristila zgolj proti Madžarski. Lepemu skalpu je piko na i dodal Saš Lasan, obrambni metuzalem slovenske reprezentance.

"Treba je biti realen in poudariti, da je 14. mesto zelo lep uspeh. Ne pozabimo, da smo bili le enkrat boljši od te uvrstitve, in sicer pred 13 leti v Bratislavi. Praviloma so vse reprezentance v tej elitni skupini evropskega 'pingiča' po organiziranosti, rangu tekmovalcev, nastopanju na mednarodnih turnirjih in tudi pristopu h tekmovanju precej pred nami. Zdaj ne bi pogreval vsega za nazaj, morda se nam pa le obetajo lepši časi," je nastop komentiral moški članski selektor Bojan Rak ter dodal: "V odločilni tekmi za obstanek s Francozi sem vztrajal pri enaki trojici kot z Madžari. Praviloma se zmagovalnega konja ne menja. Morda bi zdaj res opravil kaj drugače, toda po koncu je vedno lahko biti pameten. Francozi so bili za nas soočenje s samim seboj. Predvsem pa so bili mnogo bolj agresivni, kot so bili Madžari, za nameček pa so budno spremljali zadnji Lasanov dvoboj z Madžarsko. Dejstvo je, da ima Slovenija v Tokiču tako kvalitetnega igralca, ki nam skorajda vedno zagotovi dve zmagi. Tu pa se začne naša težava. V tej konkurenci se nam je vse postavilo, kot je potrebno, le enkrat. Madžarska ali Rusija je bil izbor v prvem krogu za obstanek. Žal smo dobili Rusijo, seveda pa nikjer ne piše, da bi tedaj Madžarsko dobili (če bi jo, bi se Slovenija borila za mesta od 9. do 12. - op. p.)."

Slovenska ženska reprezentanca je v ekipni konkurenci zasedla (pod)povprečno 25. mesto. Včeraj so se v Stuttgartu začeli kvalifikacijski dvoboji posameznikov in dvojic. Od danes naprej pa bo Tokič naskakoval prvo kolajno na evropskih prvenstvih. Največ možnosti ima med dvojicami s Srbom Karakaševićem, tudi med posamezniki pa mu je bil žreb toliko naklonjen, da v primeru, da se uvrsti med najboljših osem igralcev, ne bo igral proti Nemcu Timu Bollu.