Ameriška vlada bi lahko 7,69 milijarde rednih delnic, ki jih je pridobila, ko je banko reševala pred propadom zaradi finančne krize, začela prodajati že z oktobrom, je poročal Bloomberg. Celotni delež naj bi ameriška vlada prodala v šestih do osmih mesecih.

Z omenjeno prodajo bi banka popolnoma izšla iz vladnega programa, ki je bil namenjen za reševanje bank, ki jih je finančna kriza močno prizadela, ameriška vlada pa bi s prodajo lahko realizirala dobiček. Država je namreč 25 milijard dolarjev sredstev iz programa za finančno pomoč zamenjala v redne delnice Citigroupa, in sicer po ceni 3,25 dolarja. Ker je včeraj zaključna vrednost delnice znašala 4,52 dolarjev, kar je 39 odstotka več kot je znašala cena ob nakupu delnic, bi ameriška vlada sprodajo po omenjeni ceni realizirala 9,77 milijarde dolarjev kapitalskega dobička.

Kljub temu so vsi pogovori glede prodaje delnic še v zgodnji fazi. Po prvem scenariju bi lahko ameriška vlada delnice prodala vlagateljem v svežnjih v šestih do osmih mesecih. Po drugem scenariju pa bi lahko delnice prodajala dnevno ali tedensko, medtem ko tretji scenarij predvideva prodajo delnic z javno ponudbo.