Iz Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da je 23-letni moški iz Brezja z osebnim avtom pripeljal pred novomeško policijsko postajo, kjer sta bila dva Novomeščana, s katerima je bil Brezjan v sporu. Nekoliko pozneje se je pred postajo pripeljal še 27-letnik z 49-letno sopotnico in se namenoma zaletel v avtomobila 23-letnega Brezjana. Med njimi je prišlo najprej do spora in nato do pretepa, v katerem so Brezjanu z leseno palico poškodovali osebni avtomobil.

Ko so policisti obravnavali kršitelje javnega reda in miru, se je na kraj dogodka pripeljal še en 25-letni voznik, ki je s sekiro razbijal po oškodovančevem avtomobilu, nato pa se je odpeljal.

Novomeški policisti bodo zaradi omenjenega dogodka na Okrožno državno tožilstvo v Novem mestu kazensko ovadili 27-letnega moškega, 49-letno žensko in 25-letnega moškega, ki so vsi iz Brezja, ker so utemeljeni storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

Včeraj je pred novomeško policijsko postajo za Radio Krka posebno poročilo pripravil Robert Erjavec. Njegovemu poročilu lahko prisluhnete na naslednji povezavi.

Spodnji video: Dolenjskilist.si