Junak obračuna v Rosariu je bil Luis Fabiano; napadalec Seville je bil uspešen v 30. in 67. minuti, Luisao je bil strelec prvega brazilskega gola v 24. minuti. Polom zasedbe Diega Armanda Maradone pa je le omilil Jesus Datolo. Petkratni svetovni prvaki Brazilci so si tako tri kroge pred koncem kvalifikacij zagotovili tudi naslednje SP - doslej niso manjkali še na nobenem. V precej večjih težavah je Argentina, ki bi lahko prvič po letu 1970 zapravila uvrstitev na SP. Argentinci imajo na četrtem mestu 22 točk, tesno za njimi pa sta Ekvador in Kolmubija z 20. Slednja si je v današnji tekmi popravila izhodišče po zmagi prav nad Ekvadorci z 2:0, možnosti za napredovanje in dodatne kvalifikacije pa imata z 18 točkami tudi Urugvaj in Venezuela.

Spotaknili so se tudi Urugvajci, ki so izgubili proti že odpisanemu Peruju z 0:1 ter zapravili možnosti, da bi se prebili na peto mesto. Čile, drugouvrščena ekipa kvalifikacij, je igral le neodločeno 2:2 z Venezuelo, tretji Paragvaj pa je potrdil status favorita in tesno z 1:0 premagal Bolivijo.

Brazilija ima na vrhu 30 točk, sledita ji Čile in Paragvaj s 27. Na SP se bo iz Južne Amerike neposredno uvrstila četverica, peta ekipa bo šla v dodatne kvalifikacije.

V dodatnih kvalifikacijah se bo predstavnik Južne Amerike srečal s četrtouvrščeno ekipo severno- in srednjeameriških kvalifikacij. Tam je zaenkrat vse odprto. Na prvih dveh mestih sta Honduras in ZDA s po 13 točkami, Mehika in Kostarika jih imata po 12. Pomembna zmaga pa je ponoči uspela prav Mehiki, ki je na gostovanju v Kostariki slavila s 3:0, sicer bi bila od tretjega mesta oddaljena že štiri točke in tri kroge pred koncem lahko začela preračunavati možnosti v dodatnih obračunih. ZDA so z 2:1 ugnale El Salvador, Honduras pa kar s 4:1 Trinidad in Tobago.