Uvodni dirki, obe sta bili v Goričanu na Hrvaškem, sta se na prvih dveh mestih razpletli po pričakovanjih, saj je obe zmagi domov odnesel slovenski prvak Žagar, za njim je drugo mesto obakrat pripadlo hrvaškemu asu Jurici Pavlicu, Ljubljančan Maks Gregorič pa je z dvema tretjima mestoma potrdil svoj napredek. Za njimi prav tako ni manjkalo napetih bojev, kar obeta dobro dirko tudi tokrat. Nekoliko je vprašljiv le nastop Maksa Gregoriča, ki je minulo nedeljo utrpel zvin gležnja in se bo šele pred dirko odločil o nastopu: "Seveda sem pripravljen tudi malce stisniti zobe, vseeno pa nekje mora biti meja. Gledati moram tudi naprej, kajti v tej sezoni me poleg državnega prvenstva čaka še kar nekaj pomembnih dirk."

Zaradi poškodbe rame bo tokrat manjkal tudi Gregoričev klubski kolega Matic Voldrih, ki je verjetno že končal letošnjo sezono. Domači ljubitelji spidveja lahko po predstavah na zadnjih treningih resno računajo tudi na oba mlada lendavska upa, Daliborja Bota in Ladislava Vido, ki bosta nastopila na dirki voznikov skupine B. Slednjo bodo izvedli kar med premori posameznih voženj glavne dirke skupine A. Tekmovanje se bo začelo ob 18. uri.

Na njem bo prvič v karieri nastopil ljubljanski up Beno Lipnik, ki je bil nekdaj daleč najboljši slovenski voznik skuterjev, pred dobrim letom pa je presedlal na spidvejsko specialko. Glavni posladek, spopad Žagarja, Pavlica in krškega veterana Izaka Šanteja, pa bodo ljubitelji tega športa videli šele v predzadnji vožnji, kar pomeni, da bo napeto do konca.