Na vprašanje, če držijo informacije, da bo Patria prekinila sodelovanje s Slovenijo, in sicer Indopom, ki ima pogodbo s Kolesnikom, so na Patrii odgovorili, da "to ni res". V nadaljevanju pa so zapisali: "V skladu z določili javnega naročila je Patria, da bi izpolnila obveznosti glede prodaje oklepnikov, vzpostavila sodelovanje z lokalnim proizvodnim partnerjem Indop. Trenutno smo ustavili 'novo' proizvodnjo, dokler se ne bomo dogovorili o spremembi pogodbe glede nakupa oklepnikov."

O navedbah glede ustavitve proizvodnje pa so v Gorenju za RTVS poudarili, da teh govoric ne morejo potrditi. "Naš naročnik nas o takem scenariju ni obvestil," so pojasnili v Gorenju, kjer predvidevajo, da bodo do konca leta Slovenski vojski dostavili še štiri vozila. Kot so poudarili, novih navodil od naročnika nimajo, "ko pa jih bomo imeli, jih bomo seveda spoštovali. Smo samo njihov podizvajalec in delamo po navodilih naročnika", so za RTVS še povedali v Gorenju.

Na ministrstvu za obrambo so za STA pojasnili, da zaenkrat še ne vedo, ali so že dobili uradno sporočilo Patrie o ustavitvi proizvodnje, in da je zadevo v tem trenutku težko komentirati. Obenem so spomnili, da so doslej - kot je bilo tudi načrtovano - prevzeli 13 vozil in da so že večkrat dejali, da bo ministrstvo spet pristopilo k pogajanjem za spremembo pogodbo. Takrat bodo tudi določili novo strukturo, število, dobavne roke in poskušali znižati ceno, so še pojasnili na ministrstvu.