Časnik je v raziskavi zbral podatke vseh klubov in prišel do številke 477 milijonov, od česar so več kot polovico porabili pri Realu. Skupaj z Barcelono, velikim tekmecem iz Katalonije, pa sta največja španska kluba v to številko prispevala že 75 odstotkov.

Real je za okrepitve porabil 250 milijonov, vključujoč rekordnih 94 milijonov za nakup Manchestrovega napadalca Cristiana Ronalda. Kaka, Karim Benzema in Xabi Alonso pa so bili tisti, ki so Realovo blagajno spraznili do konca. Ob tem El Mundo Deportivo dodaja, da je "kraljevi" klub nekaj tudi zaslužil: s prodajo nizozemske kolonije Wesley Sneijder, Arjen Robben in Klaas-Jan Huntelaar so s 93 milijoni skorajda pokrili stroške za Ronalda.

Barcelona, španski in evropski prvak, je poleti uradno namenila za okrepitve 80 milijonov evrov, a španski mediji menijo, da je prava številka okrog 110 milijonov evrov, saj so pri nakupu Zlatana Ibrahimovića Interju v zameno ponudili še Samuela Eto'oja.

Španska liga je po zapravljivosti druga med najmočnejšimi evropskimi nogometnimi tekmovanji; največ so zapravili v angleški premier league (504 milijoni), sledijo pa italijanska serie A (422), francoska liga (245) in nemška bundesliga (220).