Že v prvem krogu je na koncu ravnine počilo, ko je voznik Renaulta Romain Grosjean trčil v Jensona Buttona in s tem povzročil množično trčenje, v katerem sta odstopila še Jaime Alguersuari in Lewis Hamilton. "Res ne morem biti zadovoljen, ker sem tako na račun drugega dirkača ostal brez dragocenih točk," je bil po dirki razočaran Jenson Button, ki je sicer izredno slabo speljal na štartu in izgubil veliko mest.

Po ponovnem štartu je Kimi Raikkonen izrabil prednost sistema KERS in ugnal Giancarla Fisichello, ki se je nato celo dirko tesno držal Finca, a za zmago mu je zmanjkalo nekaj hitrosti. "Dirka ni bila lahka, saj nisem imel najhitrejšega dirkalnika. Giancarlo je bil celo hitrejši in vedel sem, da ga lahko prehitim le pri ponovnem štartu. KERS je bil odločilen, zato sem seveda zadovoljen z zmago," je povedal Kimi Raikkonen, ki je tako potrdil Fisichellove besede.

Giancarlo Fisichella je bil po eni strani izredno zadovoljen, saj so bile to prve točke za ekipo, po drugi strani pa mu je bilo malce žal, ker bi lahko celo zmagal: "Seveda sem vesel drugega mesta, še nekaj dirk nazaj o takem rezultatu na tako zahtevni stezi ne bi mogli niti sanjati. Po drugi strani sem imel hitrejši dirkalnik kot Kimi, a sva bila na poti z enako strategijo, tako da ni bilo veliko prostora za strateške spremembe načrtov med samo dirko. Napredek našega dirkalnika je res ogromen in vesel sem, da smo končno prišli do točk."

Bolj zamišljen je bil Sebastian Vettel. Nemca je najbolj skrbelo, če bo renaultov motor v njegovem dirkalniku zdržal in na njegovo srečo je. "V začetnem delu sem si privozil preveč zaostanka, saj sem bil premalo agresiven. A tako je v Belgiji, kjer lahko napaka enega dirkača hitro konča tudi tvojo dirko, to smo tudi videli. Vseeno sem zadovoljen, ker sem od vseh, ki se še borimo za naslov prvaka, zbral največ točk. Tretje mesto je bilo to pot največ, kar smo lahko dosegli," je še povedal Vettel, ki je tako zaostanek za vodilnim Jensonom Buttonom pet dirk pred koncem prvenstva zmanjšal na devetnajst točk.

Za več zanimanja je v zadnjem delu dirke poskrbel ravno Vettel, ki je bil z mehkejšimi pnevmatikami precej hitrejši kot vodilni par Raikkonen in Fisichella, a nekaj krogov pred koncem so se pri Red Bullu odločili, da je bolje zanesljivo osvojiti tretje mesto kot tvegati odstop pri lovu za Fisichello in Raikkonenom. V ozadju pa se je medtem odvijala drama v boju za šesto mesto. Rubens Barrichello, pri Brawnu so se očitno spet pojavile težave s prepočasnim segrevanjem pnevmatik na delovno temperaturo, je dolgo časa pritiskal na Heikkija Kovalainena (Finec je s šestim mestom dostojno obranil McLarnovo čast), nato pa se mu je začel poslavljati Mercedesov osemvaljnik. Zato se je Brazilec osredotočil na branjenje sedmega mesta pred Nicom Rosbergom in Markom Webbrom.

Giancarlo Fisichella se je z odličnim drugim mestom prebil med najresnejše kandidate za drugi Ferrarijev kokpit, kajti Luca Badoer ponovno ni bil kos nalogi, saj je dirko končal kot zadnji z minuto in 42 sekundami zaostanka za zmagovalcem. Pred naslednjo dirko, ki bo 13. septembra v Monzi, bo torej še veliko "preigravanj", kdo bo poleg Kimija Raikkonena skušal zadovoljiti zahtevne ljubitelje Ferrarija.