Po uvodnih dveh preizkušnjah je z izidom 2:1 v vodstvu Slovenija. Na prvi dirki v hrvaškem Goričanu so v izjemno razburljivi dirki tesno slavili naši južni sosedje, naslednji dvoboj v Krškem pa je premočno v svoj prid odločila slovenska ekipa. Zaradi razlike, ki je bila večja kot osem točk, je tako Slovenija za zmago v Krškem dobila dve točki. Tako še nič ni odločeno: v primeru zmage hrvaške ekipe in manjše razlike od osmih točk bo za razplet morala poskrbeti dodatna vožnja, z večjo razliko od osmih točk pa lahko hrvaški dirkači celo odnesejo domov letošnjo skupno zmago.

Hrvaška ekipa se v soboto v primerjavi z drugo dirko ne bo spremenila, slovenske južne sosede bodo znova zastopali vsi njihovi vozniki z izjemo najboljšega Jurice Pavlica. Precej pa bo spremenjena slovenska ekipa, saj bodo priložnost dobili mladi vozniki AMTK Ljubljana. Organizator bo tako v ogenj poslal Aleša Kraljiča, Bena Lipnika in Nejca Malešiča, manjkal pa bo poškodovani Matic Voldrih. Tega bo zamenjal Samo Kukovica iz AMD Krško, ki se bo v slovenskem moštvu pridružil kolegoma iz Krškega Matiji Duhu in Aljoši Remihu. Slovensko ekipo bo kot predstavnik ST Lendava zapolnil Dalibor Bot.

Organizatorji iz AMTK Ljubljana so tokrat omogočili vsem ljubiteljem spidveja brezplačen vstop na dirko.

Postava Slovenije: 1. Aleš Kraljič, 2. Dalibor Bot, 3. Aljoša Remih, 4. Beno Lipnik, 5. Matija Duh, 6. Nejc Malešič, 7. Samo Kukovica; postava Hrvaške: 9. Ivan Vargek, 10. Renato Cvetko, 11. Marko Vlah, 12. Nikola Pigac, 13. Krešo Petković, 14. Jasmin Ilijaš, 15. Dino Kovačić.