Kek je vpoklical 21 igralcev, med njimi so spet Branko Ilić, Dalibor Stevanović, Andrej Komac in Zlatko Dedić, prvi vpoklic pa je dočakal tudi mladi Rene Krhin iz Interja.

"Prestižna tekma proti reprezentanci Anglije bo pravi test pred nadaljevanjem kvalifikacij in tekmo proti Poljski v naši izredno izenačeni skupini," je ob objavi seznama komentiral Kek, ki je na seznam uvrstil enega pravega novinca. "Novinec v kadru za tekmi proti Angliji in Poljski je igralec milanskega Interja, Rene Krhin."

Slovenska vrsta je pričakovano bolj osredotočena na Poljsko kot Anglijo, podobno pa velja tudi za privržence reprezentance, saj vlada veliko zanimanje za vstopnice za tekmo s Poljsko. V četrtek ob 10. uri je pošlo že nekaj več kot 7000 vstopnic. "Veseli me, da ponovno vlada veliko zanimanje slovenskih navijačev za obe tekmi, in upam, da bo razprodan Ljudski vrt še enkrat več velik adut naše reprezentance," pravi Kek.

Reprezentanca se bo zbrala v ponedeljek ob 13. uri na Ptuju (na zbor bodo zaradi klubskih obveznosti malo zamudili Mišo Brečko, Milivoje Novaković in Nejc Pečnik), kjer se bo pripravljala do petka, ko bo odpotovala proti Londonu. Nogometni zvezi Slovenije in Anglije sta se dogovorili za šest menjav, medtem ko bodo na klopi lahko sedeli vsi igralci, ki bodo pripotovali v angleško prestolnico.

Sicer pa je Slovenija v kvalifikacijah doslej odigrala sedem tekem in je z 11 točkami na tretjem mestu skupine 3. Vodi Slovaška, ki je na šestih tekmah zbrala 15 točk, druga je Severna Irska (13 točk) z enakim številom tekem kot Slovenija, četrta Poljska (šest tekem, deset točk), peta Češka (šest tekem, osem točk), zadnji pa San Marino (osem tekem, nič točk).

Do konca ciklusa bo Slovenija igrala že omenjeno tekmo proti Poljski doma (9. septembra) ter proti Slovaški (10. oktobra) in San Marinu (14. oktobra) v gosteh.

Seznam igralcev:

- vratarja:
Samir Handanović (Udinese), Aleksander Šeliga (Sparta Rotterdam);

- branilci: Mišo Brečko (Köln), Boštjan Cesar (Grenoble), Elvedin Džinić (Maribor), Branko Ilić (Real Betis), Bojan Jokić (Sochaux), Matej Mavrič Rožič (Koblenz), Marko Šuler (Gent);

- vezisti: Andraž Kirm (Wisla), Andrej Komac (Maccabi Tel Aviv), Robert Koren (WBA), Rene Krhin (Inter Milano), Aleksandar Radosavljević (Tom Tomsk), Dalibor Stevanović (Vitesse), Anton Žlogar (Omonia);

- napadalci: Valter Birsa (Auxerre), Zlatko Dedić (Bochum), Zlatan Ljubijankić (Gent), Milivoje Novaković (Köln), Nejc Pečnik (Nacional).