Da bi videli Primoža Kozmusa na največjem mitingu, je utvara. Met kladiva namreč Mednarodna atletska organizacija (IAAF) močno zavira, saj propagira druge tehnične discipline. Najbolj met kopja, ki pa je prav tako nevaren, saj je predlanska nesreča mitinga zlate lige v Rimu, ko je kopje Finca Tera Pitkämäkija zadelo skakalca v daljino Salima Sdirija, še zelo živo. A Primož Kozmus in drugi metalci kladiva so se že sprijaznili, da pod sedanjim vodstvom IAAF nimajo možnosti, da bi se njihova disciplina prebila v ospredje.

Največji zvezdnik atletskega mitinga v Zürichu bo jamajški superšampion Usain Bolt. Švicarji so zapisali, da je iz Berlina k njim priletel s trenerjem in menedžerjem Glennom Millsom v poslovnem razredu z letom LX971. Bil je precej utrujen, saj se je po koncu svetovnega prvenstva v Berlinu, kjer je postavil dva svetovna rekorda na 100 in 200 m, udeležil dolge zabave.

V Švici bo jutri od atletskega sveta nastopila le sladica. Svetovnih rekordov organizatorji ne napovedujejo na glas, saj od utrujenega Jamajčana po Berlinu ne pričakujejo novih čudežev.

Med številnimi zvezdniki bo jutri na Letzigrundu Američanka Allyson Felix, svetovna prvakinja na 200 in v štafeti 4 x 400 m. "Izjemno sem utrujena. Pred vrnitvijo v domovino me čakata še dva nastopa. V Zürichu bom tekla na 400 m, v ponedeljek v Gatesheadu pa na 200 m (v Angliji bo nastopila tudi Slovenka Sonja Roman - op. p.). Ne pričakujem super rezultatov," je po prihodu v Zürich povedala drobna ameriška šprinterka, velika zaveznica boja proti dopingu.

"V Berlinu sem izenačila osebni rekord, kar pa ni zadostovalo za zmago. Naredila sem vse, da bi postala svetovna prvakinja, zato sem s tega stališča zadovoljna. Težko bo vnovič zmagati na najmočnejšem mitingu, a bom izjemno motivirana," pred nastopom napoveduje Jamajčanka Kerron Stewart, ki je morala v Berlinu priznati premoč rojakinji Shelly Ann Fraser, medtem ko na dosedanjih štirih mitingih zlate lige še ni doživela poraza.