Četverec brez krmarja, ki odkrito napoveduje napad na kolajno, je zmagal v svoji kvalifikacijski skupini. Blejsko-mariborska posadka je zadržano začela tekmo na tretjem mestu, do polovice napredovala na drugo, nato pa prevzela vodstvo in gladko odbila napade tekmecev, med katerimi so bili najbolj nevarni Poljaki, ki so zaostali za dobro sekundo. "Štartali smo na prvo mesto. Vedeli smo, da bodo Poljaki in Američani močni, zato je zmaga pomembna še za samozavest. Po nekoliko prepočasnem začetku nam je uspel enkraten sredinski del, v finišu pa nas je nekoliko nepričakovano zaustavil sunek vetra, zato smo morali še enkrat finiširati, kar smo prav tako dobro izpeljali," je opisal Miha Pirih. Iz ostalih kvalifikacijskih skupin so neposredno v polfinale napredovali še Avstralci, Nemci, Britanci in Čehi.

Luka in Jan Špik sta v dvojnem dvojcu osvojila drugo mesto za posadko Nemčije. "Na začetku sva napadla tudi Nemca, ki sta letos zmagala na vseh treh tekmah svetovnega pokala, in preverila, kako blizu sva. Na koncu nisva veliko zaostala, zelo blizu sta bila Švicarja in Američana, a jim je na koncu zmanjkalo moči. Nastop je bil zelo dober, v polfinalu pa bova morala več pokazati predvsem v drugi polovici proge," je dejal Luka Špik in dodal: "V torek bova imela namesto repesaža malce težji trening, a dobro, da nama ni treba nastopiti, saj v tej konkurenci lahkih tekem ni več. Psihično bova imela zaradi tega zanesljivo prednost, lahko pa se malce poruši tekmovalni ritem, a bova to kompenzirala s treningom." Med dvojnimi dvojci so neposredno v polfinale napredovali še čolni iz Velike Britanije, Estonije, Francije in Nove Zelandije.

Danes bosta v kvalifikacijah nastopila dvojni četverec in lahki dvojni dvojec. Čop, Fistravec, Jurše in Zupan pri žrebu niso imeli sreče, saj so v skupini s svetovnimi in olimpijskimi prvaki Poljaki, Francozi, bronastimi z OI v Pekingu, Estonci in Avstralci. V polfinale gredo trije čolni.