Gorenje sklenilo pomemben posel na Bližnjem vzhodu

Gorenje je ta teden podpisalo pogodbo za pomemben posel na Bližnjem vzhodu. Gorenjeve gospodinjske aparate bo v Združenih arabskih emiratih (ZAE) in Omanu ekskluzivno prodajal Jumbo Electronics. Posel predstavlja od 20 do 25 odstotkov prodaje Gorenja v tej regiji, ki sicer znaša šest milijonov evrov velikih gospodinjskih aparatov, manjši delež pa še mali gospodinjski aparati in keramika.

Steklarska nova naj bi dolgovala več kot deset milijonov evrov

Stečajni upravitelj Steklarske nove Štefan Rola pričakuje, da bodo upniki podjetja, ki je od maja letos v stečaju, prijavili za več kot deset milijonov evrov terjatev. Rok za prijavo teh terjatev poteče danes, Rola pa bo predvidoma v torek vedel, koliko je bilo zares prijavljenih terjatev.

Delavci Intereurope za ohranitev števila nadzornikov

Svet delavcev Intereurope poziva delničarje družbe, naj na skupščini, ki bo 10. septembra, ne podprejo predloga Kada in Soda, po katerem bi s spremembo statuta zmanjšali število delavskih predstavnikov v nadzornem svetu. V Kadu po drugi strani zavračajo javni protest in menijo, da predlagana sprememba statuta zagotavlja razmerje glede števila predstavnikov zaposlenih v nadzornem svetu, kot ga določa zakon o sodelovanju delavcev pri upravljanju.

Nika v prvem polletju z visoko izgubo

Nadzorni svet družbe Nika iz Brežic se je včeraj seznanil z doseženimi rezultati v prvem polletju. Dosegli so skoraj 200.000 evrov izgube, kar je kar 64,5 odstotka več, kot so je ustvarili v enakem obdobju lani. Bilančna vsota družbe je upadla za 4,4 odstotka, na 2,96 milijona evrov.

Krka zmagala proti ameriškim farmacevtom

Krka je v četrtek prejela sklep ljubljanskega okrožnega sodišča, s katerim je sodišče tudi uradno ustavilo tožbeni postopek proti Krki, ki sta ga leta 2005 sprožili ameriški farmacevtski družbi Warner Lambert in Pfizer zaradi domnevne kršitve patentov, ki se nanašata na spojino atorvastatin.

Raščan s tožbo nad skupščinske sklepe Probanke

Družba Monera Mateja Raščana je na mariborsko okrožno sodišče vložila tožbo za razveljavitev in ničnost skoraj vseh sklepov, sprejetih na junijski skupščini Probanke.

Pripravil Tomaž Modic