Davisovo je Disney najel leta 1923, ko se je kot filmar prebijal v Kansas Cityju v Missouriju, pozneje je z njim sodelovala v Hollywoodu. Bila je prva med vrsto deklic, ki so nastopile v naslovni vlogi v nizu komedij o "Alice", te so nastajale v letih 1923-1927. Njeno gibljivo podobo so fotografirali in nato kombinirali z animiranimi liki, kar je napovedovalo poznejšo Miki Miško (Mickey Mouse).

"Gini je bila prav posebna gospa, ki je bila vedno ponosna na svojo zgodovinsko vlogo, ki jo je odigrala v zgodovini našega studia," je izjavil Roy E. Disney, upokojeni direktor in svetovalec pri družbi "Walt Disney". "Vsakomur se je rada pohvalila, da se je vse začelo z Alice in ne Miki Miško," je dodal.

Davisova je bila stara štiri leta, ko je leta 1923 Walt Disney začel ustvarjati serijo "Alice". Tedaj je Disney s svojo hišo Laugh-O-gram deloval še v Kansas Cityju. Davisovo so posneli pred belo rjuho, vrženo prek billboarda na nenaseljenem prostoru,in ji naknadno dodali animirane like.

"Kot zvezdnica komedij o Alice v zgodnjih 20-ih letih je bila Virginia očarljiva, odločna in nepremagljiva," je povedal poznavalec Disneyjeve zgodovine J.B. Kaufman. "Še bolj zanimivo pa je, da je imela te lastnosti še 80 let pozneje. Komedije o Alice so bile prvi uspešni niz filmov Walta Disneyja in so zaznamovale začetek njegove hollywoodske kariere."

Omenjena serija je Disneyju in njegovi ekipi nalagala vrsto tehničnih problemov, sta Kaufman in Russell Merritt zapisala v delu "Walt in Wonderland: The Silent Films of Walt Disney". Dodajanje posnetkov Davisove na ozadje risank se je izkazalo za veliko težjo nalogo kot pa vključevanje animiranih likov v posneto ozadje, kar so takrat počeli ostali studii animiranih filmov.

No, naloga ni bila tako zelo težka za plavolaso štiriletno deklico. "Sploh ni bilo težko," se je Virginia Davis leta 1995 spominjala v intervjuju za The Idaho Statesman. "Otroci si radi izmišljujejo in Walt je bil zelo dober režiser. Vse je bilo zelo sproščeno. Tedaj sem bila stara štiri ali pet let in otrok pri tej starosti ni nervozen. Včasih je plah, a jaz nikoli nisem bila plaha."

Davisova je nastopila v 13 filmih o Alice. Največkrat je omenjala filme "Alice's Day at Sea", "Alice the Peacemaker", "Alice's Wild West Show", ker je v njih igrala porednico, ki premaga pretepača. Davisovi potem niso podaljšali pogodbe in v vlogo Alice so nato vskočile tri druge mlade igralke.

Virginia Davis je pozneje pela, plesala in igrala v filmih, kot so "Three on a Match", "The Harvey Girls" in "Weekend in Havana". Občasno je delala za Disneyja, med drugim je posodila glas likom iz Ostržka. Preživljala se je tudi z notranjim opremljanjem, urejanjem revij in trgovanjem z nepremičninami. Pogosto se je pojavljala na zabavah v Disneyjevo čast, nazadnje maja v Kansas Cityju in julija na shodu Disneyjevih legend v Anaheimu v Kaliforniji.