Ti so imeli pred kvalifikacijami mnogo večje načrte, v ta namen pa so se po dolgem času zbrali vsi najboljši. Toda že na uvodni tekmi proti Poljski je hitro postalo jasno, da je svetovna elita zaenkrat še nedosegljiva. Odličen nasprotik je Slovence prisilil v številne napake, zatajil pa je tudi začetni udarec in blok. Poljaki so se povsem razigrali in neuigrana Slovenija jih ni mogla več zaustaviti.

Proti Galskim petelinom, ki so bili drugi veliki favoriti skupine, je bila zmaga nujna, a Slovenija več od častnega niza ni zmogla. V nedeljo je Slovenijo čakal še dvoboj proti Slovaški. Na tekmi brez pravega tekmovalnega naboja, saj so tudi Slovaki imeli na računu dva poraza iz prav toliko tekem, je slovenski selektor Hribar premešal začetno postavo. Slovenci so še enkrat več ostali praznih rok, le da so tokrat premoč priznali šele po petih nizih. Na svetovno prvenstvo tako potujeta reprezentanci Poljske in Francije.

Po koncu kvalifikacij je Gregor Hribar dejal: "Po dveh porazih se je ponavadi težko motivirati, tako da se, kljub želji po zmagi, pojavijo težave v tistih elementih igre, za katere je potrebno več zbranosti, to pa sta zagotovo servis in blok. Na prihajajočem evropskem prvenstvu si nihanj ne bomo smeli privoščiti oziroma takih padcev v igri, kot se nam je to dogajalo v kvalifikacijah. A zaradi teh treh porazov na Poljskem nikakor ne mečemo puške v koruzo, saj vemo, da je naš prvi cilj letošnje sezone evropsko prvenstvo. Slovaki bodo na prvenstvu v Turčiji tudi naši tekmeci v skupini. Prepričan sem, da jim ob izboljšanju igre in odpravi napak, ki so se pokazale tokrat na Poljskem, lahko konkuriramo."