Na Poljsko je odpotovalo dvanajst slovenskih odbojkarjev, ki se bodo od petka do nedelje merili s Poljsko, Francijo in Slovaško. "Na kvalifikacije odhajamo z največjo možno motivacijo, naša želja je, da se prvič v zgodovini uvrstimo na svetovno prvenstvo, čeprav se zavedamo, da bo težko. Zagotovim lahko, da bomo dali vse od sebe in upam, da bomo že na prvi tekmi dobro igrali in morda celo presenetili Poljake," je pred odhodom povedal Tine Urnaut, ki je imel v preteklem tednu znova nekaj težav s hrbtom, vendar naj bi bile te zdaj bolj ali manj že preteklost.

Njegovim besedam je pritrdil tudi selektor Gregor Hribar: "Želimo si, da bi se vse do konca borili za nastop na svetovnem prvenstvu in upamo, da bodo odločale malenkosti, vsekakor pa bi bili veseli, če bi bila tudi sreča tokrat na naši strani. Zagotovo je želja preboj na svetovno prvenstvo, vendar to nikakor ne bo lahko. Kako močne bodo nasprotne ekipe, bomo videli že prvi dan turnirja in takrat bo tudi že več znanega, kako visoko lahko sežemo."

Nasprotniki slovenske reprezentance na Poljskem bodo domači odbojkarji, Slovaki in Francozi. "Nasprotnike bolj ali manj poznamo, zagotovo bodo zelo močni Francozi, ki trenutno igrajo v najmočnejši postavi. Vem, da imajo Poljaki nekaj težav s poškodbami, v ekipo pa je vključenih tudi nekaj mlajših igralcev, s katerimi na Poljskem zelo dobro delajo. Zagotovo ne bodo slabi niti Slovaki, s katerimi smo v preteklosti tudi že igrali in nedvomno bomo morali na vseh treh tekmah dati vse od sebe, če se želimo prebiti na svetovno prvenstvo," je nasprotnike analiziral Urnaut.

Slovenski odbojkarji bodo prvo tekmo v Gdynii odigrali v petek, ko se bodo ob 20. uri pomerili z gostitelji turnirja Poljaki. Naslednji dan bodo ob 17.30 njihovi nasprotniki Francozi, v nedeljo ob 14.00 pa bodo igrali še s Slovaki.

Na prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Italija, se bosta uvrstili prvi dve reprezentanci iz skupine.