Trener Milan Đuričić, ki je doslej moštvo lahko vodil s tribune, sploh ne ve, katere igralce bo imel na razpolago. Peter Stojanovič je bil na preizkušnji pri Evertonu v Angliji, vendar do prestopa verjetno ne bo prišlo. V Angljijo je odpotoval tudi Milan Anđelković, za katerega je zanimanje pokazal drugoligaš Watford, kamor je letos že prestopil Celjan Jure Travner. V izložbi za prodajo so tudi kapetan Sebastjan Gobec, napadalec Darijo Biščan (s tremi goli na prvem mestu lestvice strelcev v slovenski ligi) in Rajko Rep, reprezentant do 19 let.

Ker se je klub sporazumno razšel z Argentincem Lisandrom Sacripantijem (prost igralec brez odškodnine), to pomeni, da Celjani lahko ostanejo brez polovice moštva. Drugi Argentinec Martin Šarić je trenutno še v Celju. Trenira po posebnem programu, v minulih dneh pa je imel treninge tudi zjutraj ob pol šestih v družbi judoistov.

Brazilec Marlon Schwantes Rogerio, ki je za Celjane zaigral po več kot letu dni, se je na prijateljski tekmi v Dravogradu (1:1) znova poškodoval.