Montreal je leta 2005 gostil 11. svetovno plavalno prvenstvo, ki je bilo s petimi finali po tej plati doslej najuspešnejše tudi za slovenski tabor. Na istem prizorišču pa si slovenski plavalci- vojaki želijo nove uspehe. "Na svetovnem vojaškem prvenstvu sicer še nisem nastopal, zato bo nekaj odvisno od konkurence, vsekakor pa je želja kakšna medalja. Moji osnovni disciplini ostajata 50 prosto in 50 delfin, verjetno pa bom nastopil v še kakšni disciplini," pred odhodom pravi Godec, letošnji univerzitetni prvak na 50 delfin.

Bolj previdna je z napovedmi sredozemska prvakinja Klinarjeva: "Konkurence ne poznam, a po tradiciji pričakujem močno konkurence iz vzhodne Evrope in Kitajske, kjer vojska prav tako močno podpira šport. Seveda si želim visoke uvrstitve, a jih ne upam napovedati, saj bom tudi jaz na vojaškem svetovnem prvenstvu nastopila prvič in tekmic ne poznam."

Slovensko ekipo bo vodil trener Klinarjeve in Turka Miha Potočnik: "Slovenska vojska nam res pomaga pri delu, saj bi bilo vse skupaj brez nje veliko težje. Vsi smo z eno nogo že na dopustu, a prav radi bomo nastopili še v Kanadi in glede na formo, ki jo je od svetovnega prvenstva v Rimu kar precej še ostalo, pričakujem tudi dobre izide."