Z uvrstitvijo v polfinale nihče od slovenskih tekmovalcev ni imel težav. Peter Kauzer je bil poltretjo sekundo hitrejši od glavnega tekmeca, Italijana Danieleja Molmentija. Najhitrejši je bil tudi v polfinalu, vendar je s kazenskim dotikom zaostal za Molmentijem in Natmesnigom. Tudi v finalu je Kauzer veslal najhitreje, a en dotik ga je stal zmage. Za Molmentijem je zaostal za 23 stotink sekunde. Peter Kauzer je bil po tekmi seveda zadovoljen: "Zelo sem vesel zmage v skupnem seštevku svetovnega pokala. S tem sem izpolnil enega od ciljev v sezoni. Glavni cilj pa še vedno ostaja svetovno prvenstvo septembra v Španiji. Tam me zanima samo kolajna in cela sezona je bila podrejena temu nastopu. Vse dosedanje tekme so bile zame samo trening za svetovno prvenstvo."

V igri za uvrstitev med prve tri v svetovnem pokalu je bil tudi 22-letni Benjamin Savšek. Beni je zaradi dotika sicer izgubil proti kanadskemu predstavniku na zadnjih olimpijskih igrah Jamesu Cartwrightu, z drugim mestom pa vknjižil 45 točk za svetovni pokal in v končni razvrstitvi zasedel drugo mesto. "Neverjetno. Sploh ne vem, kaj naj rečem. Nisem si mislil, da bom v letošnji sezoni prišel tako visoko. Noro!" je povedal Benjamin Savšek. Dosežek ima še večjo težo, saj je to prva kolajna v skupnem seštevku v kategoriji C-1 za Slovenijo.

Odlično je v polfinalu veslala tudi Nina Mozetič. Pred Avstrijko Corino Cuhnle, ki je pred tekmo v Kanadi za njo v svetovnem pokalu zaostajala le za točko, je vodila za 2,5 sekunde. V finalu je do polovice proge še vodila, potem pa v spodnjem delu zaradi nekaj slabšega veslanja zaostala za Avstrijko. Z drugim mestom je osvojila dovolj točk za skupno tretje mesto v svetovnem pokalu. "Končno. Trajalo je kar dolgo, ampak je bilo vredno vztrajati."