Martina Ratej je bila prva v metu kopja (60,93 m) in prikazala dobro formo pred svetovnim prvenstvom v Berlinu od 15. do 23. avgusta. Sonja Roman je na 800 m (2:03,47) premagala svetovno dvoransko rekorderko Jolando Čeplak (2:05,24). Slednja je v svojem tretjem nastopu po dveletnem premoru na štadionu Poljane po torkovi zmagi na DP še drugič zapored dosegla drugo mesto, potem ko je bila v soboto srebrna na 400 m. »Vesela bom, če bom v letošnji sezoni iz teka v tek izboljševala svoj čas. Konec avgusta bom nastopila še na eni do treh tekmah, nekaj tekem me čaka še septembra. Moj glavni cilj nato bo uspešna dvoranska sezona z vrhuncem na EP,« je dejala Jolanda Čeplak, ki je ob koncu tekla še za zmagovito klubsko štafeto Kladivarja na 4 x 400 m.


Vse tri slovenske skakalke, ki so uspešno nastopile na letošnjem dvoranskem EP, imajo velike težave z zdravjem. Slovenska rekorderka Matija Šestak (14,20 m troskoku) bo na SP nastopila, če le ne bo imela še večjih težav s hrbtom, kot sedaj. Snežana Rodič bo dokončno odločitev o udeležbi v troskoku v Berlinu povedala v prihodnjem tednu, Nina Kolaričeva pa je napovedala nastop na SP. Slednja je na DP opravila le en skok in je bil tudi edini na tekmi prek šestih metrov.


Tek na 200 m, ki je bil odločen po fotofinišu, je prinesel tri čase pod 21 sekundami. Novomeščan Gregor Kokalovič se je dobesedno vrgel v cilj za svoj prvi članski nastop na 200 m: »Odrgnine na telesu in obrazu me v tem trenutku slavja sploh ne motijo. Za menoj je izjemna sezona, saj sem na 200 metrov osebni rekord izboljšal za štiri desetinke.« Drugi je bil Jan Žumer (20,84), šele tretji pa Matic Osovnikar (20,85), ki tako sobotni zmagi na 100 m nepričakovano ni dodal državnega naslova na še enkrat daljši razdalji.

»Vesel sem, da je bila konkurenca tako izenačena. Tudi časi so solidni. Žal je le malo manjkalo do norme za SP na 200 m, na razdalji, kjer mi precej manjka, da bi bil uspešnejši. Sedaj bom vse svoje moči in cilje usmeril na 100 m in uspešen nastop v Berlinu,« je pojasnil Matic Osovnikar in o zmagi na 100 m dodal: »Imel sem težave s štartnimi bloki. Štart je bil slab, vendar pa sem potem tekel bolje. Z doseženim v zadnjem obdobju sem zelo zadovoljen. Zdaj me čakajo zaključne priprave za SP. Tam bom ciljal na državni rekord. Za finale pa bi moral teči pod 10 sekundami, saj je konkurenca nora.«

Miran Vodovnik je kroglo dvakrat sunil prek 20 m, 20,12 m v četrti in 20,06 m v šesti seriji, dosegel pa je še 19,74, 19,67 in 19,86 m. »Še na tretji tekmi sem presegel 20 metrov, kar kaže, da sem odlično delal na treningih. Vse gre po načrtih in upam, da bom najbolje pripravljen na svetovnem prvenstvu v Berlinu. Sem tudi psihično zelo stabilen, a svetovno prvenstvo je drugačna tekma in pritiski večji,« je ocenil Miran Vodovnik.