Medtem ko Felipe Massa ni več v življenjski nevarnosti in naj bi v prihodnjih tednih povsem okreval, so se vodilni možje pri formuli ena odločili, da bodo preiskali ozadje sobotne nesreče. Brazilski voznik je na treningu v glavo dobil vzmet, ki je priletela iz dirkalnika Rubesna Barichella, sicer Massovega zelo dobrega prijatelja. Preiskava bo pokazala vzroke nesreče in če so možni ukrepi, ki bi izboljša varnost dirkačev.

V preiskavi bosta sodelovala mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) in moštvo Brawn, za katerega nastopa Barichello. ''Do potankosti moramo preučiti nesrečo in ugotoviti, če so možne izboljšave, s katerimi bi lahko še bolj zaščitili dirkače. Ugotoviti moramo, kaj se je zgodilo in primerno ukrepati. Takšnih nesreč je bilo v zgodovini formule ena zelo malo, a jo moramo vzeti resno,'' je povedal vodja moštva Brawn Ross Brawn.

Medtem so v javnost prišle informacije, da je Massi življenje verjetno rešila sodobna čelada. Narejena je iz karbonskih vlaken. Takšne čelade so začeli delati pred štirimi leti in so dvakrat trše kot njihove predhodnice.