Nogometni velikani so v poletnih dneh dejavni na prijateljskih tekmah in turnirjih, ki služijo kot priprava na novo sezono ter promocija klubov. Tako se je madridski Real pomeril z Al Ittihadom iz Savdske Arabije, za katerega je pred leti igral tudi Milenko Ačimovič in razočaral. Zvezdniki v belih dresih so iztržili le remi. Špance je v 56. minuti v vodstvo povedel Raul, v 64. pa je izenačil Aboucherouane.

Realove zvezde so delovale zaspano. Cristiano Ronaldo in Karim Benzema sta bila v igri do 65. minute. Bolj se je izkazal Benzema, ki je prispeval podajo za zadetek. Španski mediji so že začeli s kritikami na račun Reala, te pa so zaenkrat še precej blage.

Medtem ko Real ni blestel, je Barcelona s 4:1 premagal Al Ahli, kar ji je uspelo z okrnjeno postavo. Liverpool je na azijski turneji s 5:1 premagal Singapur, Manchester United pa je bil z 8:2 boljši od kitajskega kluba Hangzhou Greentown. Najbolj spektakularna tekma je bila med Interjem in Milanom, ki sta se v noči na ponedeljek pomerila v ZDA. Z goloma Diega Milita je z 2:0 slavil Inter. Za italijanske prvake je od 85. minute igral Rene Krhin, Vida Belca pa ni bilo v ekipi.