"Sam osebno sem zelo vesel, ker trenutno stvari tečejo zelo dobro, za kar se moram zahvaliti celotni ekipi, ki sodeluje pri tem projektu, saj vsak prav dobro ve, kaj je njegovo delo in to delo vsi opravljajo zelo dobro," je uvodoma dejal predsednik železarjev Slavko Kanalec in dodal: "Naš vir dohodkov bodo vsekakor sponzorji, s katerimi smo v tesnih stikih in trenutno delujejo po pričakovanjih, nekaj pogodb z dosedanjimi je namreč v podpisu, seveda pa računamo tudi na drugi steber, to pa je prodaja vstopnic, ki tudi poteka v pričakovanih okvirih. Prepričan sem, da bo upravni odbor, vsi člani delamo prostovoljno, zbral 1.600.000 evrov, kolikor znaša letošnji proračun."

Na Jesenicah se je premaknilo tudi glede obnove dvorane, saj sta Občina Jesenice in podjetje Gradbinec podpisala pogodbo o začetku del, ki so se ta teden že začela, prva faza obnove pa bo po besedah župana Tomaža Mencingerja končana septembra prihodnje leto. "Lokalna skupnost je hokejistom vedno stala ob strani in nič drugače ne bo v prihodnje. Vemo, v kakšnem položaju se je znašel hokej, toda zavedamo se, da dvorana potrebuje obnovo, zato smo se za ta korak odločili in prepričan sem, da smo se pravilno. V prvi fazi bomo adaptirali vzhodni del z gradnjo nove tribune in kletnih garderob, v naslednji fazi, leta 2011, pa se bomo lotili obnove strehe in ostale infrastrukture, povezane s tem. Ta dela se bodo lahko začela po koncu prihodnje sezone," je jeseniški župan povzel načrt del z obnovo dvorane.

Med najbolj aktivnimi v zadnjih tednih je bil na Ledarski 4 športni direktor Zvone Šuvak, ki je že večkrat poudaril, da bo ekipa sestavljena iz nekaj izkušenih ter mladih igralcev, ki bodo tako dobili veliko priložnosti za dokazovanje. Šuvak je dejal, da imajo podpisane pogodbe z 11 igralci, vsi drugi pa jih lahko podpišejo takoj. "Vsi igralci, ki v teh dneh vadijo, imajo pogodbe na mizah. Klub je naredil vse, predstavil jim je pogoje, čakamo le še na njihov podpis. Vesel sem, da so doma ostali Tomaž Razingar, Miha Rebolj in Gaber Glavič, zelo smo zadovoljni, da smo se dogovorili tudi z drugimi ter seveda z Davidom Slivnikom, Alešem Remarjem, osvežitev ekipe bo tudi Rok Tičar, poleg tega bomo mladim ponudili možnost štipendiranja. Čaka nas veliko dela, največ seveda stroko in igralce, zato bo nujno potrebno treninge na ledu začeti 3. avgusta," je dejal Šuvak.

Na novinarski konferenci je bil tudi povsem nov trenerski štab, ki mu bo poveljeval Ildar Rahmatullin ob pomoči Dejana Varla in Darka Prusnika. "Po 11 letih se vračam na Jesenice in če bi rekel, da nisem vesel, bi se lagal. Imamo mlado in perspektivno moštvo, vemo, kakšno delo nas čaka, a to je nov izziv, ki sem ga z veseljem sprejel. Izkušeni hokejisti in mlada moč, s pridihom vzhoda bo po mojem prepričanju dobitna kombinacija, zato bomo konkurenčni vsem moštvom v ligi Ebel," je dejal Rahmatullin.

V novi vlogi pomočnika trenerja se je znašel tudi Dejan Varl, ki se veseli novega življenjskega izziva, 10. avgusta pa naj bi mu pripravili tudi poslovilno tekmo. Na Jesenice pa je prišel tudi Prusnik, ki bo po dolgih letih delovanja v Ljubljani tokrat skrbel za kondicijsko pripravljenost železarjev.