Startni blok so slavnostno odkrili Klemen Ferjančič, novi sponzor plavalnega kluba Žito Gorenjka Radovljica, dolgoletni trener doslej najboljše slovenske plavalke Miha Potočnik in predsednik kluba Jože Rebec. "Zame je to vsekakor zelo poseben trenutek. Počutim se kot kakšna hollywoodska zvezda, pravzaprav se mi zdi ta ideja še veliko boljša. Radi bi se zahvalila tudi Cirilu Globočniku, saj vem koliko truda je vložil tudi v ta projekt. Jutri bom startni blok seveda tudi prvič preizkusila na treningu," je na slavnosti, dva dni pred odhodom napovedala Isakovićeva.

Po osvojeni zlati medalji na univerzijadi v Beogradu je Isakovićeva na kratko orisala tudi svoje cilje pred odhodom na SP v Rimu: "Letos nisem v tako vrhunski formi kot v lanski olimpijski sezoni, a skušala bom prav v Rimu doseči svoje najboljše izide, priti v finale in tam čim višje."

Na slovesnosti so se predstavili tudi drugi radovljiški plavalci, ki bodo nastopili v Rimu: Anja Klinar, zlata in bronasta na letošnjih sredozemskih igrah v Pescari, Nina Cesar, prav tako nosilka medalje s prvenstva Sredozemlja in novinec v reprezentanci Robi Žbogar. Želja vseh treh v Rimu so osebni rekordi, cilji pa različni, saj bi predvsem Klinarjeva lahko z odličnim osebnim dosežkom prišla tudi do finala, blizu bi bila z novim slovenskim rekordom tudi Cesarjeva. Ob omenjenih je v Rimu že daljinska plavalka Teja Zupan, ki že nastopila na petkilometrski razdalji in osvojila 18. mesto, ob plavalcih pa bosta v italijanski prestolnici tudi dva radovljiška trenerja - Miha Potočnik in Alen Kramar.