Barofsky v svojem poročilu, ki ga danes predstavlja v odboru za nadzor in vladne reforme v predstavniškem domu kongresa trdi, da je maksimalna izpostavljenost vlade sicer lahko kar 24.000 milijard dolarjev. Vendar gre za domnevo, da bi vsi prejemniki istočasno unovčili vsa vladna jamstva.

Tiskovni predstavnik finančnega ministrstva ZDA Andrew Williams je poročilo z nekoliko lepšimi besedami označil za navadno pretiravanje in zatrdil, da je trenutna vsota za vse programe pomoči trenutno manj kot 2000 milijard dolarjev.

Največji del je 700 milijard dolarjev paketa za boj proti finančni krizi, ki je bil v največji meri porabljen za pomoč bankam in drugim finančnim ustanovam. Barofsky se pritožuje, da vlada doslej še vedno ni sprejela njegovega priporočila, da morajo prejemniki pomoči povedati kaj delajo z denarjem.

Ameriška vlada ima od leta 2007 po številnih agencijah razdeljenih okrog 50 programov in pobud. Poleg finančnega ministrstva pomoč delijo ameriška centralna banka Federal Reserve (Fed), Zvezna korporacija za zavarovanje depozitov (FDIC), nova Zvezna agencija za financiranje stanovanj in druge.