Uvodni krst z novimi delodajalci mu v soboto na tekmi proti Interblocku ni uspel, saj je Olimpija po neprepričljivi igri izgubila z 1:3 (1:0). ''Na prijateljskih tekmah nam je šlo boljše. Tudi vratar Botonjič, ki se ubada z odvečnimi kilogrami, je na dvoboju s praško Slavijo blestel v golu. Vseh 11 nogometašev je bilo slabih, prav nihče ni izstopal. Cimerotič je rekel, da so pokleknili zaradi občinstva. Tudi to je mogoče, a to so le izgovori,'' meni 62-letni Oblak, ki so mu pred časom ponujali selektorsko mesto v Bosni in Hercegovini, a je potem ta položaj zasedel Mirloslav Čiro Blažević.

Novi trener Olimpije je mnenja, da bi slovenski klubski nogomet napredoval s tako imenovano balkansko ligo. ''Prvenstva v republikah nekdanje Jugoslavije niso nič posebnega in niso na visoki ravni. Treba je še veliko stvari doreči, ampak to bi bila rešitev za vse. Sploh pa bi pri nas morali zadržati čim več mladih igralcev, saj ti v rosnih letih pobegnejo v tujino in se hitro vrnejo. A takrat, ko pridejo nazaj, so občutno slabši kot pred odhodom,'' je bila ena od tem, o katerih se je razgovoril v intervjuju za Dnevnik.

Oblak se je spomnil tudi na svoje zadnje obdobje pri Olimpiji. Pred petimi leti je bil z Robertom Prosinečkim v ekipi tik pred naslovom državnega prvaka. ''Tisto je bila ena navadna svinjarija,'' je bil del odgovora Braneta Oblaka, ki je nato nekaj besed spregovoril o tedanjem šefu Olimpije Juriju Schollmayerju. Ta ima po mnenju trenerja Olimpija precej zaslug, da tedaj zeleno-beli niso bili državni prvaki.

Izjavo o Schollmayerju in celoten pogovor si boste lahko prebrali v ponedeljkovi tiskani izdaji Dnevnika.