Četrti je bil Američan Nicky Hayden, ki je med kvalifikacijami v težkih vremenskih razmerah tudi grdo padel, tako kot še šest ostalih tekmovalcev. "Razmere so bile zaradi dežja zelo težke. Na nekaterih prdelih je bilo dirkališče podobno reki. Zato je še toliko bolj pomembno, da sem osvojil prvo startno mesto. Kljub temu upam, tako kot vsi ostali, da bo vreme v nedeljo lepše," je povedal Rossi, ki bo verjetno uslišan, saj vremenoslovci za nedeljo napovedujejo suho vreme in okrog 20 stopinj Celzija.

Za Haydnom sta se zvrstila Alex De Angelis iz San Marina in Francoz Randy De Puniet. Španec Dani Pedrosa, zmagovalec velike nagrade ZDA, je dosegel šele osmi čas, za Američanom Colinom Edwardsom in Italijanom Lorisom Capirossijem.

Hayden je izgubil oblast nad motorjem in se zaletel v moštvenega kolega iz Ducatija Niccola Canepo iz Italije, oba pa sta končala v zaščitni ogradi. Canepa je padel že pred tem, nesreče pa so imeli še Marco Melandri, Toni Elias, Randy de Puniet in Alex de Angelis.

V kategoriji do 250 ccm je bil najhitrejši Italijan Marco Simoncelli (Gilera), v kategoriji do 125 ccm pa Španec Julian Simon (Aprilia).