Nogometaše Manchestra Uniteda je po prihodu v Kuala Lumpur v Maleziji, kjer se bodo v soboto pomerili s tamkajšnjo ekipi Malesya X1, dočakala neprijetna novica. V sosednji državi Indoneziji je v hotelu, v katerega bi se morali napotiti po tekmi v Maleziji, odjeknila ena od bomb.
V glavnem indonezijskem mestu Džakarti je bilo v bombnih napadih ubitih vsaj devet ljudi, 48 pa poškodovanih. Vodstvo angleških prvakov se je zaradi omenjenega dogodka odločilo za odpoved prijateljske tekme proti indonezijski all star ekipi, ki bi morala biti v ponedeljek. Štadion je bil razprodan, na najem bi se zbralo okoli sto tisoč gledalcev.

''Po bombnih napadih v Džakarti, eden se je dogodil v hotelu, v katerem bi morali bivati, je vodstvo kluba obvestilo indonezijsko nogometno zvezo, da ne moremo odigrati ponedeljkove prijateljske tekme. Zelo smo razočarani, ker ne moremo obiskati Indonezije. Zahvaljujemo se indonezijski zvezi in navijačem za njihovo podporo. Naše misli so s tistimi, ki so bili poškodovani v bombnih napadih. Nismo mogli sprejeti druge odločitve, ker smo morali zaščititi naše igralce,'' so sporočili iz vodstva kluba in dodali, da razmišljajo o nadomestnem tekmecu v kateri od sosednjih držav.