"Glede na odločitev Maxa Mosleyja, da ne bo znova kandidiral, ter glede na njegovo podporo meni kot možnemu predsedniku sem danes člane zveze obvestil, da si želim kandidirati za mesto predsednika. Nameravam nadaljevati in razširiti delo, ki ga je doslej opravil Mosley," je v dopisu na sedež FIA sporočil Todt.

Todt je v motošportu aktiven že od leta 1966, ko je bil tekmovalec v reliju, od leta 1982 pa je deloval v vodstvih moštev. Pred dolgoletnim uspešnim sodelovanjem s Ferrarijem v formuli 1 je vodil ekipo Peugeota v reliju, z ekipo iz Maranella pa je doživel pravi razcvet, saj je z Michaelom Schumacherjem osvojil vse, kar je v tem športu mogoče osvojiti.

Mosley je v zadnjem času doživel dva velika poraza. Najprej je v sporu z združenjem moštev formule 1 FOTA moral popustiti in predlagane spremembe v tekmovalnem pravilniku za sezono 2010 močno omiliti. Nato so prav moštva formule 1 izrazila nezadovoljstvo z njegovim predsedniškim delom in namignila, da bi bilo najbolje, če se poslovi, kar je nazadnje z umikom z jesenskih volitev tudi storil.

"Jean je sposoben in zaupanja vreden na vseh področjih, ki jih pokriva FIA. Upam, da ga boste podprli," je v pismu članicam sporočil Mosley in s tem odkrito podprl Todta. Francoz bo imel močno konkurenco, saj je boj za predsedniško mesto napovedal tudi Finec Ari Vatanen, nekdanji svetovni prvak v reliju. Predsedniške volitve v FIA bodo 23. oktobra.