Višji prihodki od investicijskega bančništva so pomagali banki prebroditi slabe rezultate, ki jih beleži pri poslovanju s prebivalstvom. Banka namreč pri poslovanju s prebivalstvom beleži vse več odpisov zaradi nezmožnosti plačevanja hipotek in obveznosti iz naslova kreditnih kartic.

JP Morgan Chase je sicer edina izmed največjih ameriških bank, ki v času recesije, od leta 2007, beleži dobiček v vsakem četrtletju.

JP Morgan Chase je tudi največja banka, ki je državi že vrnila posojila za premostitev finančne krize. Prejšnji mesec je namreč vrnila 25 milijard dolarjev, ki si jih je v zadnjih dveh letih sposodila pri državi, poleg tega pa je v državno blagajno vplačala tudi za 795 milijonov dolarjev dividend. V prvem letošnjem četrtletju je sicer banka ustvarila rekordnih 8,3 milijarde dolarjev čistega dobička.

Druga največja ameriška banka po premoženju, pred njo je Bank of America, je prva od "peterice velikih" ameriških bank, ki bodo ta mesec objavile rezultate. V petek bosta rezultate objavili Bank of America in Citigroup, banki Wells Fargo in Morgan Stanley pa prihodnjo sredo.