Uveljavljenemu terminu v tretjem tednu julija in priljubljeni lokaciji ob sotočju Soče in Tolminke, kjer je reggae festival zaradi organizacijskih in finančnih nespretnosti zadnja leta zasenčil za polovico mlajši Metalcamp, so novi organizatorji pripravljeni vliti svežo energijo.

Ti bodo, kot je v njihovem imenu za STA povedal Gregor Zalokar, poskrbeli za vse, kar so obiskovalci v preteklosti pogrešali, v prvi vrsti za več higiene, torej dovolj čistih sanitarij, tušev in košev za odpadke. Boljša in bolj pestra bo po napovedih tudi ponudba hrane, saj bodo obiskovalci lahko uživali v kulinarični ponudbi od Jamajke do Afrike.

Druga novost je pokrito prizorišče, kjer bodo nastopali izbrani didžeji, hkrati pa bo ta prostor namenjen kinu. Vrteli bodo filme, povezane z reggaejem in akcijami okoljevarstvene organizacije Greenpeace, saj bo poudarek na ekološkem osveščanju obiskovalcev festivala, morebiti bodo pripravili tudi kakšen pogovor z nastopajočimi glasbeniki.

Za pomoč pri izvedbi programa in navzkrižno promocijo so se v Fatdance Promotions, vajeni organiziranja velikih glasbenih dogodkov, kot sta Disconautica ali Meet Me, povezali s sorodnim festivalom Rototom Sunsplash iz Vidma. Sad te naveze bosta nastopa regionalnega in glavnega zmagovalca evropskega reggae natečaja, ki ga je razpisal Rototom Sunsplash, to sta Kingston Cruisers z Madžarske in Junior Tshaka iz Švice.

Koncertni program na glavnem odru, ki se bo začenjal ob 19. uri, so sestavili tako, da so "vsi štirje dnevi atraktivni, če manjkaš kakšen dan, torej nekaj izgubiš", trdi Zalokar, ki dnevno pričakuje vsaj tisoč oblikovalcev. Vsakega od štirih večerov bo namreč zaznamovalo katero od velikih imen reggae scene: Max Romero, Sly & Robbie feat. Bitty McLean, Mad Professor, David Rodigan, The Heptones in Anthony B.