Letošnja sezona formule ena je za Ferrari porazna. Felippe Massa je sicer minuli konec tedna v Nürburgringu končno skočil na stopničke, končal je na tretjem mestu, a to ni popravilo vtisa, ki sta ga Ferrarijeva dirkača pustila v dosedanjem poteku svetovnega prvenstva. Na devetih dirkah od 17. sta Massa in Kimi Räikkönen skupaj zbrala le 32 točk. Massa se še nekako drži med najboljšimi, v skupnem seštevku je peti, medtem ko so Räikkönenovi rezultati slabi, zato ni čudno, da se spogleduje z relijem.

Vodilni možje italijanskega moštva so se očitno sprijaznili, da se s to sezono ne bodo mogli hvaliti. Že sedaj so začeli z izboljšavami dirkalnika za prihodnje leto. ''Smo že začeli z delom na novem projektu. V naslednjih tednih bomo temu podredili ves čas, saj ga nimamo na pretek,'' je dejal šef ekipe Stefan Domenicali.

Nato pa je ošvrknil FIA in FOTA, ki sta se zapletli v znan spor: ''Formula ena gre skozi težko obdobje. Takšni prepiri ne koristijo nikomur. Vsi moramo razmišljati pozitivno in zbrati potrebno energijo, ki nam bo dala nov zagon.''