Po devetih etapah je v malenkost boljšem položaju Contador. Je na drugem mestu v skupnem seštevku, Armtrong je tretji. Sekunde zaostanka, ki sta si jih nabral do sedaj, ne bodo odločilne. Odločale bodo naslednje etape.

Takrat bi utegnilo biti odločilno, kdo bo imel glavno besedo. 37-letni veteran v zatonu ali 26-letni zvezdnik v vzponu? Da je med njima že prišlo do težav, je priznal Armstrong. ''Bilo je nekaj trenj,'' je dejal, Contador pa je pomirljivo pristavil: ''To me ne vznemirja. Trenutni položaj je povsem normalen,'' je dejal.

Kolesarja se postrani gledata od petkove etape naprej. Contador je napadel, čeprav so se v moštvu Astane domenili, da bodo čakali na pobege drugih moštev. Španec je našel izgovor za svoje početje. ''Etapa se ni odvijala po načrtu. Zjutraj smo se v avtobusu res domenili, da bomo čakali na napade drugih kolesarjev. Toda slednjih ni bilo od nikoder. Dobro sem se počutil. Napadel sem, ker sem menil, da lahko naredim razliko, ki mi v skupni razvrstitvi lahko koristi,'' je razložil Contador.

Španec je deloval hladno. Trdil je, da mu prepirček ne more škodovati. ''Sem povsem miren. Nič me ne more zmotiti. Morda bi bilo težje brez teh motečih dejavnikov, a sem na koncu na cesti vedno povsem osredotočen in odločen,'' je dejal Contador.