Nosilec lika Indiane Jonesa, Harrison Ford, ki danes praznuje 67. rojstni dan, je za fizično naporno snemanje takšnega filma v "sijajnem stanju". Spielberg bo sicer najprej posnel film o življenju ameriškega predsednika Abrahama Lincolna. Glavno vlogo bo predvidoma prevzel igralec irskega rodu, 57-letni Liam Neeson, s katerim je Spielberg sodeloval že pri filmu Schindlerjev seznam.

Spielberg je po lastnih besedah nedavno podpisal pogodbo za snemanje filma s šaljivimi dogodivščinami Tim in Struppi - skrivnost samoroga. Daniel Craig, znan po filmski upodobitvi tajnega agenta Jamesa Bonda, bo zaigral v vlogi brezvestnega Reda Rackhama, Jamie Bell (Billy Elliot) bo mlajši reporter Tim. Film bo v kinih leta 2011, piše dpa.

Indiana Jones je arheolog iz 30-ih let, Harrison Ford ga je prvič upodobil leta 1981 v filmu Lov za izgubljenim zakladom. Leta 1984 je sledilo nadaljevanje, Indiana Jones in Tempelj smrti. Tretji film je bil leta 1989 Indiana Jones in zadnji križarski pohod, četrti pa leta 2008 Indiana Jones in kraljestvo kristalne lobanje. Lik Indiane Jonesa se sicer pojavlja še drugod, na primer v televizijskih filmih in na video igricah.