Vodilni v skupnem seštevku SP Britanec Jenson Button (Brawn GP) je VN Nemčije končal na petem mestu.

Webber je bil najhitrejši že na prvem prostem treningu, avstralski voznik formule 1 pa si je zagotovil tudi prvo startno mesto. Živci pred deveto rundo, ki je napovedovala hud boj med ekipama Red Bull in Brawn GP, so bili napeti kot struna, kar je pokazal manjši incident že takoj na startu. Webber je po speljevanju rahlo trčil z Rubensom Barrichellom (Brawn GP), ki je bil nazadnje šesti. Svetovnemu prvaku Lewisu Hamiltonu (McLaren) pa je Fortuna obrnila hrbet, že na začetku dirke v prerivanju se mu je predrla pnevmatika, tako da je dirko končal povsem na začelju z enim krogom zaostanka.

Incident med Webbrom in Barrichellom so preiskovali tudi komisarji, ki so nato Avstralca zaradi trčenja kaznovali z vožnjo skozi bokse. A mu ta kazen veselja ob prečkanju ciljne črte ni vzela, saj je izgubljeno nadoknadil z najhitrejšo vožnjo, poleg tega je imel tudi dirkalnik, ki se je izkazal za superiornega že v Silverstonu. "Za mano je neverjeten dan. Tako zelo sem si želel zmagati. Zmaga je še toliko bolj pomembna, ker Avstralce v formuli 1 lahko prešteješ na prste ene roke, še manj pa se nas je zavihtelo na stopničke. Kazenska vožnja skozi bokse ni prijetna, a se je na koncu izšlo 'OK', čeprav bi lahko bila tudi povsem druga zgodba," je s širokim nasmehom na obrazu razlagal občutke ob uspehu kariere.

Za hitrim avstralskim voznikom je tudi poškodba, ki jo je pred začetkom sezone staknil na Tasmaniji, ko je na kolesu trčil z avtomobilom ter si zlomil nogo in ramo, a je po poškodbi okreval več kot sijajno, kar je dokazal danes v Nemčiji.

Zmagoslavje moštva Red Bull je zaokrožil Vettel, ki je bil najhitrejši na osmi dirki za VN Velike Britanije, tokrat pa se je uvrstil za moštvenim kolegom, tretji pa je bil Brazilec Massa. S tem se napoveduje zelo napeta druga polovica sezone, potem ko je v prvi dominiral Brawn, ki mu je v Nemčiji prvič v sezoni spodletel preboj na zmagovalni oder. Button, ki ima šest zmag, je še vedno vodilni v skupnem seštevku prvenstva z 68 točkami. Na drugem in tretjem mestu sta v skupnem seštevku voznika Red Bulla Vettel s 47 točkami in Webber s 45,5 točke, Barrichello je četrti s 44.

Ljubitelje bencinskih hlapov zdaj čaka velika nagrada Madžarske, ko se bodo dirkalniki 26. julija lotili ovinkov Hungaroringa.