Campbell ni skrival, da so v ozadju njegovega novega poslovnega življenja tudi športne ambicije. Priprave na igre v Pekingu so ga stale več kot 90.000 ameriških, večino zneska pa sta prispevala njegova starša, zdaj pa se je naveličal odvisnosti od staršev in se odločil za nov vir zaslužka. Pri tem ne gre spregledati, da je prostitucija v Novi Zelandiji legalna.

Manj navdušeni so nad potezo tekmovalca v novozelandski taekwondo zvezi, pri kateri so povedali, da bodo o zadevi premislili, ko bodo sestavljali reprezentanco za mednarodne nastope. "Pri sestavljanju reprezentance ni pomembna le pripravljenost tekmovalca, ampak tudi njegova ugled, saj so naši športniki tudi zgled za mlade v državi," so izjavo iz zveze citirali v časniku.

Campbell na drugi strani pa poudarja, da se bo v naslednjem letu in pol popolnoma posvetil poslom, skušal zaslužiti 300.000 dolarjev in se nato pripravljal za nastop na igre, s takšnim proračunom pa, kot sam pravi, se bo lahko pripravil tudi do te mere, da se bo v Londonu boril za medaljo.