Tuje posadke so prevladovale na letošnjem sedmem reliju v Mariboru. Močna je bila predvsem konkurenca iz Avstrije, saj je dirka štela tudi za prvenstvo naših severnih sosedov. Avstrijci so se predstavili tako z Baumschlagerjem kot tudi nekdanjim udeležencem relijev za SP Manfredom Stohlom, za še nekoliko ostrejšo konkurenco pa sta poskrbela še hitra člana nemške družine Gassner, oče in sin Hermann in Hermann mlajši. Ljubitelji relija so lahko tokrat poleg tradicionalno najmočnejših dirkalnikov na slovenskih dirkah (Mitsubishi Lancer EVO in Subaru Impreza) videli še tri predstavnike razreda S2000, Škodo Fabio, VW Pola in Peugeota 207, prav s prvim od njih pa je Baumschalger na koncu tudi slavil zmago.

Baumschlager je bil razred zase na zadnjih sobotnih "brzincih". Petkov superspecial na Koroškem mostu, edino HP prvega dne, si je z enakim časom sicer še razdelil z Gassnerjem mlajšim. Prav ta dirkač je bil najboljši tudi na sobotnem nadaljevanju, toda le v dopoldanskem delu. Nato je vajeti prevzel Avstrijec in si do konca dneva privozil dovolj naskoka (1:21 minute), da se je lahko mirno pripeljal na cilj. "Reli je minil idealno, brez enega samega tehničnega zapleta. Hitrostne preizkušnje na slovenskih relijih mi vedno ustrezajo zaradi tehnične zahtevnosti," je po uspehu povedal Raimund Baumschlager, ki je s škodo fabio uspešno izpeljal premierni nastop dirkalnikov razreda super 2000 na slovenskih relijih.

Peljhan, tudi zmagovalec prejšnje dirke za DP, relija Saturnus, ni imel večjih težav pri osvajanju prvega mesta v slovenskem prvenstvu. Bil je najboljši domači predstavnik, delo pa sta mu olajšala neposredna tekmeca z vrha DP Jani Trček in Rok Turk, saj drugega dne relija nista končala. "S sovoznikom sva se predvsem vozila in ne toliko dirkala, zato je rezultat takšen, kot je. Gotovo bi lahko bila kakšno mesto više, vendar za to tokrat ni bilo potrebe, obenem pa je v teh zahtevnih časih treba gledati tudi na to, ali se lahko kje kaj privarčuje," je svoj nastop razložil Darko Peljhan, ki mu domača konkurenca očitno ni ponudila pravega izziva. Peljhan je tako z zaostankom treh minut in 11 sekund na cilj privozil kot šesti, v deseterici najboljših pa sta bila še dva domača voznika, ki sta tako ob Peljhanu osvojila zmagovalne stopničke v slovenski konkurenci - osmi je bil Sašo Horvat (Mitsubishi Lancer EVO IX; + 3:55), deveti pa Uroš Petrič (Subaru Impreza N11; + 4:06). Peljhan je s polnim točkovnim izkupičkom v Mariboru tudi prevzel vodstvo v DP. V tekmovalnem delu relija ni bilo lanskega zmagovalca in državnega prvaka, Mariborčana Tomaža Kaučiča, ki se je relija lotil le organizacijsko.