Domačini so ženinu in nevesti ob dostopu do cerkve pripravili obok iz zelenja, ki je okrašen s cvetjem, na njem pa visi napis "obilo sreče". Pred njim je Bačovnikovo in Janšo čakalo več kot dvesto ljudi. Janša se je na poti v cerkev izognil oboku, zato pa sta se z Urško zapeljala skozi obok nazaj grede in nazdravila z ljudmi.

Med svati so bili tudi poslanci SDS Branko Grims, France Cukjati, Eva Irgl ter nekdanji ministri Lovro Šturm, Vasko Simoniti, Andrej Vizjak, Zofija Mazej Kukovič, Dragutin Mate in Dimitrij Rupel.

Po cerkvenem poročnem obredu v Drežnici sta se mladoporočenca odpeljala v Trento, kjer sta brez javnosti in novinarjev stopila še pred matičarja. Poročil ju je bovški župan, Janšev strankarski kolega Danijel Krivec, je poročala Pop TV.

Obred cerkvene poroke se je v Drežnici nad Kobaridom zaključil nekaj po 14. uri. Na obredu v cerkvi Srca Jezusovega, kjer sta si Janša in Bačovnikova podelila zakrament zakona, je bilo poleg njunih družin in prijateljev prisotnih tudi veliko domačinov.

Janša je svojo izvoljenko Urško Bačovnik javnosti prvič predstavil leta 2006 na proslavi ob dnevu reformacije. Zelo resna namigovanja o njuni poroki v Štanjelu je bilo slišati že maja lani, ugibanja so se nadaljevala, zaljubljeni par pa je bil z informacijami o zasebnem življenju zelo skop. Med drugim se je ugibalo, ali sta se skrivoma poročila na otoku zaljubljencev Mauritius, kjer sta bila pozimi na počitnicah. Pozneje se je izkazalo, da sta se vrnila neporočena.

Urška Bačovnik, zdravnica po poklicu, se je z Janšo v javnosti prvič pojavila 30. oktobra leta 2006 na proslavi ob dnevu reformacije. Tedanjega predsednika vlade je zatem spremljala tudi na več uradnih dogodkih. V zadnjih letih so se tako večkrat pojavila ugibanja o njuni poroki.

Janez Janša, rojen 17. septembra 1958 v Ljubljani, je univerzitetni diplomirani obramboslovec. V 80. letih je bil član ZSMS, pisal je kritične članke o stanju tedanje družbe za Mladino in Časopis za kritiko znanosti ter postal politični disident. Maja 1988 ga je aretirala Služba državne varnosti, čemur je sledil t.i. proces proti četverici. Januarja 1989 je sodeloval pri ustanovitvi Slovenske demokratične zveze (SDZ), bil izvoljen najprej za njenega podpredsednika, nato pa za predsednika sveta stranke.

Na prvih demokratičnih volitvah v Sloveniji je bil aprila 1990 na listi SDZ izvoljen za poslanca. Maja 1990 je postal minister za obrambo v prvi demokratično izvoljeni vladi in na mestu obrambnega ministra ostal do marca 1994, ko je bil razrešen zaradi afere Depala vas. Janša se je Socialdemokratski stranki Slovenije pridružil leta 1992, maja 1993 je bil izvoljen za njenega predsednika in jo vodi še danes (leta 2003 se je stranka preimenovala v Slovensko demokratsko stranko). Leta 1996 je bil ponovno izvoljen za poslanca DZ, zatem pa še leta 2000. V mandatu 2004 - 2008 je bil predsednik vlade, v prvi polovici leta 2008 pa tudi predsedujoči Svetu Evropske unije.

Zdravnica Urška Bačovnik je iz naselja Kote pri Velenju. Je navdušena alpinistka, članica alpinističnega odseka Planinskega društva Ljubljana - Matica, aktivno se ukvarja z lednim plezanjem in je v tej disciplini dosegla več uspehov.