"Konkurenca je bila velika, zato sem krivino tekel maksimalno. Ko sem videl, da imam veliko prednost, sem upočasnil tek. Z dosežkom sem zelo zadovoljen, saj forma še ni najboljša," je svoj nastop ocenil Usain Bolt, s časom 22,40 in protivetrom 1,1 m/s pa je bila zelo zadovoljna tudi Veronica Campbell.

Američani so dosegli nekaj vrhunskih rezultatov, zadnjega med njimi Bernshawn Jackson na 400 ovire (48,03). Tako je bil Jamajčan Isa Phillips lastnik najboljšega izida na svetu, ki ga je dosegel na državnem prvenstvu, le en dan (48,05). Odličen čas je v Euginu na 200 m dosegel Shawn Crawford (19,73), a je imel precejšnjo pomoč vetra (+3,3 m/s). Najhitrejša v sezoni je bila tudi Dawn Harper na 100 m z ovirami (12,36), a je imela tudi sama preveliko pomoč vetra (+2,2 m/s).

Povsem drugače kot Američani in Jamajčani, ki so imeli na državnem prvenstvu kvalifikacije za nastop na svetovnem prvenstvu v Berlinu, pa svoje atlete ščitijo v Keniji. Na tamkajšnjem prvenstvu namreč ni bilo potrebno na 800 m nastopiti olimpijski prvakinji in podprvakinji Pameli Jelimo in Janeth Jepkosgei, ki v tej sezoni sploh še nimata nobenega prijavljenega rezultata. Glede na to, da bo jutri prvi julijski dan, je kaj takšnega precej čudno in zbuja številne dvome. Da so se Kenijci rešili raznoraznih obtožb, so obe dvokrožni atletinji poslali na polovico krajšo razdaljo, saj sta nastopili v štafeti 4 x 400 m.