Na sceno bodo okrog poldneva stopili jadralci v razredih 470 za moške in ženske, kjer sta slovenski posadki trenutno na sedmem in osmem mestu, na jadralnem polju bodo tudi laserji z Nikom Pletikosom in Jernejem Markičem. Zelo dejavni bodo znova plavalci. Na 100 prosto bosta plavali Nina Sovinek in Nina Drolc, Tanja Šmid bo plavala na 200 prsno, Anja Klinar na 400 mešano, Nika Karlina Petrič in Nina Cesar pa na 800 prosto.

Na strelišču bodo Boštjan Maček in Matej Žniderčič v trapu, Zdenka Stern in Živa Dvoršak z zračno puško, Željko Moičevič in Robert Markoja pa bosta nastopila v kvalifikacijah z MK puško v trojnem položaju. Začel se bo tudi prvi krog turnirja v golfu za moške in ženske s Timom Gornikom, Nejcem Pogačarjem, Tajdo Šarkanj in Uršo Orehek. Telovadke v športni gimnastiki Sašo Golob, Ivano Kamnikar, Adelo Šajn, Carmen Astrid Horvat in Tjašo Kysselef čakajo predtekmovanja, s predtekmovanjem pa bodo nadaljevale rokometašice, ki se bodo ob 20. uri pomerile s Francijo.

Na igrišče bo v osmino finala stopil tenisač Tomislav Ternar, slovenski odbojkarji pa bodo ob 17.30 zaigrali proti Italiji. Sestri Fabjan se bosta v drugem krogu predtekmovanja v odbojki na mivki pomerili s ciprsko dvojico, nastopali pa bodo še slovenski predstavniki v balinanju in petanki.